kripto paralarbitcoinvadeli işlemspot işlemcoinlerresimli sözler

İstanbul’da Her Dönem Görebileceğiniz Mükemmel 20 Yer

İstanbul’da Her Dönem Görebileceğiniz Mükemmel 20 Yer
27.07.2024
2.043
A+
A-

İstanbul gezilecek yerler listesi ile sizlerleyiz.. İstanbul, hiç şüphesiz 15.46 Milyon nüfusu ile Türkiye’nin en gözde şehri. İstanbul ekonomik, tarihi ve sosyo-kültürel açıdan önde gelen bir şehirdir. İki yakayı birbirine bağlayan ve bu nedenle önemli bir jeopolitik konuma sahip olan İstanbul, eski adıyla Konstantinopolis, dünyanın en eski şehirlerinden biridir.

İstanbul’un baş döndürücü ve etkileyici güzelliği ile dillere konu olmasının başlıca sebeplerinden biri de gezilecek yerleri olmasıdır. Gittikçe tekrar gitmek isteyeceğiniz, fotoğraf çekmeye doyamayacağınız, eğer İstanbul’da yaşamıyorsanız sizi İstanbul’a getirecek olan şahane yerleri sizler için derledik.

Konu İçeriği

İstanbul Gezilecek Yerler Listesi

İstiklal CaddesiKapalı ÇarşıKız KulesiYeni Camii
MiniatürkPierre Loti TepesiMihrabat KorusuYerebatan Sarnıcı
Galata KulesiRumeli HisarıMısır ÇarşısıLaleli Taşhan
Dolmabahçe SarayıKuleli Askeri LisesiSafir KuleOtağtepe Parkı
PolonezköyEmirgan KorusuGözdağı KorusuBeykoz Korusu

1- İstiklal Caddesi

İstiklal Caddesi

İstanbul’da yaşamak ile onu sadece turistik amaçlı gezmek arasında oldukça fark var. İlkinde şehrin eğrisiyle doğrusuyla, derdiyle tasasıyla, komple şehre ait olarak yaşamak, işe gidip gelmek, kalabalığı ile boğuşmak, trafikte sıkışıp kalmak ama bir yandan da mutlu olduğunu hissetmek var.

İkincisinde ise bambaşka bir dünya… İstiklal Caddesi’nde atılan bir turun artından Tünel’e varmak, ister oradan dünyanın en eski ikinci yeraltı ulaşım aracı olan Tünel ile ister Galip Dede Caddesi üzerinden salına salına yürüyerek Karaköy’e varmak ve oradaki pek çok seçenekten birisini tercih ederek gezmeye devam etmek… İstiklal Caddesi şüphesiz İstanbul gezilecek yerler listesinde 1. sırayı alıyor..

İstiklal Caddesine Nasıl Giderim?

Taksim-Hacıosman metrosu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Metrobüs ile Mecidiyeköy durağında inerek, Taksim-Hacıosman metrosuna aktarma yapabiliriniz. Ayrıca Bağcılar-Kabataş tramvay hattının Kabataş durağında inip füniküler hattıyla da İstiklal Caddesi’ne gidebilirsiniz.

Toplu taşımaya binmek için yapmanız gereken tek şey İstanbulkart edinmektir. Sonrasında tüm İstanbul sizin…

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

2- Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı

Fatih Sultan Mehmet’in inşaatını başlattığı 1460 yılından 1990’lara kadar Kapalı Çarşı İstanbulluların hayatında önemli bir alışveriş yeriydi. Kıymetli bir insana özel bir hediye alınacağında, ev döşenirken ya da piyasada kolay kolay bulunmayan bir şeye ihtiyaç olunduğunda akla ilk Kapalı Çarşı gelirdi. Bugün bile 4.000 dükkanı, 500 tezgahı ve 21 kapısı ile dünyanın en büyük tarihi üstü kapalı çarşısı.

Turistlerin gözde mekanı olan ve İstanbul gezilecek yerler arasında yer alan Kapalı Çarşı ürün çeşitliliği ve kalitesi bakımından rağbet görmektedir. Girer girmez aklınızı başından alan mis gibi Türk kahvesi kokusuyla, çeşitli aromaları bulunan Türk lokumlarıyla, dikkat çeken mücevher tasarımlar barındıran kuyumcularıyla Kapalı Çarşı‘ya hayran kalmamak çokta mümkün değil.

Kapalı Çarşı’ya Nasıl Giderim?

Kapalı Çarşı’ya ulaşım seçeneğiniz birden fazladır. İsterseniz otobüs, marmaray ya da metro ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

3- Kız Kulesi

Kız Kulesi

Dillere destan Kız Kulesi.. Güzelliği ve deniz ışığıyla denizi aydınlatan bir yapı. İstanbul gezilecek yerler arasında yer alan Kız Kulesinin birden çok hikayesi olduğu bilinir. Galata Kulesi ile olan aşkını da bilmeyen yoktur herhalde ama gelin biz size bildiğimiz Kız Kulesi hikayesini anlatalım.

Selçuklu Sultanlarından biri, rüyasında çok sevdiği kızının bir yılan tarafından ısırılarak öleceğini görür. Vesveseye kapılan sultan, kızını kuleye yerleştirir.

Kendisi dahil kimsenin kuleye girip çıkmasına izin vermez. Hatta su ve süt dahi özel borularla akıtılır adacığa. Derken yıllar sonra hanım sultan hastalanır.

O güne dek bilinen en iyi hekim tarafından zar zor iyileştirilir genç kız. Bunun üzerine pek çok farklı yerden hanım sultana hediyeler yollanır, bunların arasında da bir sepet üzüm vardır. Üzüm sepetinin içine gizlenmiş olan yılan, o gece hanım sultanı zehirleyerek ölümüne neden olur.

Kız Kulesine Nasıl Giderim?

Kız Kulesi’ne ulaşım için en pratik yol Kabataş iskelesi ve Salacak’tan kalkan tekneleri kullanmaktır.

Kız Kulesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Kız kulesi giriş ücreti yetişkinler için 30 TL’dir. Öğrenci ve 60 yaş üstü yaşlılar için 15 TL’dir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın

4- Yeni Camii

 
Yeni Camii

İstanbul gezilecek yerler arasında mutlaka yer alması gereken Yeni Camii‘nin plânı, Mimar Sinan’nın Şehzade Camiinde kullandığı plânın daha ayrıntılı bir şeklidir ve ortada büyük bir kubbeyi tutan dört ayak ile, yanlarda dört yarım kubbeden meydana gelmiştir. Kare bir alanı kaplayan bu merkezî kubbe ile dört yarım kubbenin köşelerinde kalan boşluklar, küçük tam kubbelerle Örtülmüştür.

Tam bir sanat eseri olan Yeni Cami içine girdiğinizde sizi büyüleyen bir mimariye sahiptir. İstanbul’a gezmek için gelen kişilerin vazgeçilmez bir durağıdır.

Yeni Cami’ye Nasıl Giderim?

Yeni Cami Fatih Eminönünde bulunmaktadır. Ulaşımı oldukça kolaydır. Dilerseniz metro, marmaray, otobüs ya da vapur tercih edebilirsiniz.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

5- Miniatürk

Miniatürk

Miniatürk’te, binlerce tarihi eser arasından, bilinirliğine, dönemini temsil yeteneğine göre Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilen 59 eser İstanbul’dan, 62 eser Anadolu’dan ve 13 eser bugün Türkiye sınırları dışında kalan Osmanlı coğrafyasından olmak üzere 134 mimari eserin, 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerine yer verilmiştir.

Miniatürk ile tarih arasında eşsiz bir gezentiye çıkıyormuş gibi hissedeceksiniz. Bir yandan Osmanlı zamanından kalma şahane eserler, diğer andan Anadolu’dan külliyeler, diğer yandan saraylar derken zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız gezilmesi gereken muhteşem bir yerdir. İstanbul’u tanımak için İstanbul gezilecek yerler listesine mutlaka burayı da ekleyin.

Miniatürk Giriş Ücreti Ne kadar?

Miniatürk girişi ücretlidir. Tam bilet 40 TL, öğretmenler ve öğrenciler için 20 TL, asker ve polisler için 20 TL, yabancı uyruklular için ise 90 TL’dir.

Miniatürk’e Nasıl Giderim?

Miniatürk‘e ulaşımınızı otobüs ya da metrobüs ile ağlayabilirsiniz.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

6- Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi

Eşşiz bir manzaraya sahip olan Pierre Loti tepesinin hikayeseni biliyor musunuz? Bu hikayeyi öğrendikten sonra, Pierre Loti de kahve içmek sizler için daha anlamlı olacak.

İstanbul gezilecek yerler arasında olan Pierre Loti, kendi ülkesinden asker kimliği ile uzaklara açılmış, birçok defa İstanbul’u ziyaret etmiştir. Farklı farklı ülkeler gezen Loti, Selanik’te bulunduğu zamanda Aziyade adını verdiği bir Çerkez’e aşık olmuştur. Aziyade bir adamın 3. karısıdır ama gönül söz dinlemez. Aşkları gün geçtikçe büyür.

Aşklarını gizli yaşamaya başlarlar ve Pierre Loti denen tepeyi keşfederler. Rabia Hatun Kahvesinde gizli saklı buluşmaya devam ederler. Ne yazık ki kader ağlarını örmüş ve Pierre acil ülkesine çağrılmıştır.

Ancak Pierre aşkından ve İstanbul’dan uzak kalamaz ve geri dönmenin yollarını aramaya başlar. Ne yazık ki sevdiği, Loti’yi göremeden genç yaşında hayatını kaybetmiştir. İşte aşıkların bulunduğu Rabia Hatun kahvehanesinin olduğu bu tepe ve çevresi Pierre Loti tepesi olarak bilinmektedir. Pierre Loti tepesine gittiğinizde, Loti ve Aziyade için de bir kahve içmeyi unutmayın.

Pierre Loti’ye Nasıl Giderim?

Üsküdar/Eyüp vapurlarına binerek rahatlıkla gidebilirsiniz. Vapur iskelesinin oradan teleferiğe binerek tepeye çıkabilirsiniz.

Otobüs ile gidecekseniz Eyüp Sultan durağında inmeli ve oradan teleferiğe binmeniz gerekmektedir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın.

7- Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu

Mihrabat Korusu; Osmanlı İmparatorluğu’nun son döneminde Mısır’lı Abbas Halim Paşa’nın kızı Rukiye Hanıma yüz görümlüğü olarak hediye edilmiştir.

Mihrabat Korusu yüzyıllar boyu, mehtaplı gecelerde, sazlı sözlü boğaz eğlencelerine ihtişam ile ev sahipliği yapan, padişahları, sultanları ağırlayan, muhteşem manzarası ile nice sanatçılara ilham veren bir yer olmuştur.

İstanbul gezilecek yerler arasında yer alan bu eşsiz yerde günümüzde çeşitli etkinlikler, mezuniyetler ve davetler düzenlenmektedir. Aynı zamanda kafe ve restoran hizmeti de bulunmaktadır. Kime iyi gelmez ki boğaza karşı bir kahve içmek ya da güzel bir kahvaltı etmek..

Mihrabat Korusu’na Nasıl Giderim?

Mihrabat Korusu’na Üsküdar’dan kalkan 15, 15P ve 15T no’lu otobüslerle rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Kanlıca durağında indikten sonra koru girişine doğru yürümeniz sadece 2 dakikanızı alacaktır.

Mihrabat Korusu Giriş Ücreti Ne Kadar?

Mihrabat Korusu‘na giriş ücretsizdir. Özel aracanız var ise otopark ücreti 20 TL’dir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

8- Yerebatan Sarnıcı

Yerebatan Sarnıcı

İstanbul’un görkemli ve şahane eserlerinde biri de Yerebatan Sarnıcıdır. Yerebatan Sarnıcı Bizans İmparatoru tarafından yapılmıştır.

Sarnıç 140 metre uzunlukta, 70 metre genişliğe sahip olan dikdörtgen bir alanı kaplamaktadır.  Toplam 9.800 m2 alanı kaplayan bu sarnıç, yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir. 52 basamaklı taş bir merdivenle inilen bu sarnıcın içerisinde her biri 9 metre yüksekliğinde 336 sütun bulunmaktadır. Birbirine 4.80 metre aralıklarla dikilen bu sütunlar, her biri 28 sütun içeren 12 sıra meydana getirirler.

İstanbul gezilecek yerler listesi hazırlarken burayı da mutlaka listenize eklemenizi öneririz.

Yerebatan Sarnıcı’na Nasıl Giderim?

Yerebatan Sarnıcı’na gitmek için Kabataş-Bağcılar tramvay hattını kullanarak Sultanahmet durağında inebilirsiniz. Bir başka yol olarak Kadıköy’den vapur ile Kabataş, Karaköy ya da Eminönü’ne geçerek Kabataş – Zeytinburnu tramvayına binebilirsiniz.

Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Yerebatan Sarnıcı yerli ziyaretçiler için giriş ücreti 50 TL’dir. Yabancı ziyaretçiler için 190 TL, öğrenci ve öğretmenler için ise 20 TL‘dir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın.

9- Galata Kulesi

Galata Kulesi

İstanbul gezilecek yerler arasında yer alan ve İstanbul’un sembollerinden biri olan Galata Kulesi, 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmiştir.

Galata Kulesi İstanbul’a geldiğinizde görmeniz gereken şahane bir mimariye sahip olan bir yapıdır. Hakkında bir çok hikaye ve inanış olan bu kule, aşıkların vazgeçilmezi.

Bir inanışa göre Galata Kulesine kiminle çıkarsınız, onunla evlenirsiniz. Herhalde o yüzden aşıkların uğrak bir mekanı. Galata kulesinin o terasına çıkmak ve dakikalarca İstanbul’u seyretmek eşsiz bir duygu. Bütün İstanbul ayaklarınızın altında ve sevdiğiniz kişi yanınızda, daha ne isteyebilirsiniz ki?

Galata Kulesine Nasıl Giderim?

Kabataş-Bağcılar tramvayını kullanarak, Kabataş durağında inmeniz gerekmektedir. Metro ile gelecekseniz ise Yenikapı-Hacıosman metrosu ile Şişhane durağında inmeniz gerekir?

Galata Kulesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Galata Kulesi giriş ücreti 350 TL’dir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

10- Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarı 

Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul’un fethinden önce boğazın kuzeyinden gelebilecek saldırıları engellemek için Anadolu yakasındaki Anadolu Hisarı‘nın tam karşısına inşa ettirilmiştir. Burası boğazın en dar noktasıdır.

İstanbul gezilecek yerler listesi hazırlanırken buranın mutlaka listeye eklenmesi gerektiğini söylememiz gerekir.

Rumeli Hisarı’na Nasıl Giderim?

Kadıköy Rıhtım’dan Beşiktaş vapuruna binip Beşiktaş’ta Ortaköy yönüne giden Bahçeşehir Üniversitesi durağından 22, 22RE, 25E, 40, 40T, 42T numaralı otobüslerden herhangi birine binip Rumeli Hisarı durağında inerek ulaşabilirsiniz.

Rumeli Hisarı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Rumeli Hisarı‘na giriş ücreti 130 TL’dir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın.

11- Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı

İstanbul`un en eski kapalı çarşılarından olan Mısır Çarşısı, aslında Yeni Cami’nin yapılışı sırasında bu camiye gelir getirmek amacıyla inşa ettirilmiştir. İstanbul gezilecek yerler arasında yer alan Mısır Çarşısı, yöresel ürünlerin satıldığı bir adrestir.

Eminönü’nün en canlı yerinde olan Mısır Çarşısı İstanbulluların popüler alışveriş noktalarından biridir. Sadece İstanbulluların değil tabi, turist olarak gelen herkesin uğramadan geçmediği bir yer. İçerisinde binlerce çeşit olan, girdiğiniz anda baharat kokularıyla büyülendiğiniz Mısır Çarşısı, tarihi dokusu ve binlerce dükkanıyla ziyaretçilerine kucak açıyor.

Mısır Çarşısına Nasıl Giderim?

Kadıköy’den Eminönü vapuruna binerek Eminönü’nde indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüş ile Mısır Çarşısı’na ulaşabilirsiniz. Ümraniye’den Üsküdar-Çekmeköy metrosuna binerek Üsküdar son durakta ininiz. Üsküdar’dan  Eminönü vapuruna binerek Eminönü’nde indikten sonra 5 dakikalık bir yürüyüş ile Mısır Çarşısı’na ulaşabilirsiniz.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

12- Laleli Taşhan

Laleli Taşhan

Osmanlı döneminde Padişah Mustafa tarafından inşa ettirilen tarihi bir yapı olan Laleli Taşhan günümüzde turistlerin uğrak gezinti yerleri arasında yer almaktadır. Her yerli ve yabancı turistin İstanbul gezilecek yerler listesinde yer verdiği Taşhan, mükemmel bir atmosfere sahiptir.

Laleli Camii’nin oldukça yakınında bulunan ve diğer isimleri ile Sipahiler Hanı ya da Çukurçeşme Hanı olarak da bilinen han günümüzde özel restoranlarında vermiş olduğu hizmetler ile müşterilerine tarih içinde lezzet şöleni yaşatmaktadır.

Laleli Taşhan’a Nasıl Giderim?

Kadıköy’den Eminönü yönüne giden vapurlarla karşıya geçtikten sonra iskelenin karşısında bulunan Bağcılar yönüne giden Kabataş-Bağcılar tramvay hattıyla Laleli-Üniversite durağında inerek Laleli Taşhan’a ulaşabilirsiniz.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın.

13- Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı 

Dolmabahçe Sarayı Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu yerdir. Sarayın taht salonu, harem odaları ve 110 bin metrekare alana yayılan bahçesi görülmeye değer. Dolmabahçe Sarayı’nda ayrıca Atatürk’e ait eşyalar da sergileniyor.

Dolmabahçe Sarayı herkesin mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Eşsiz mimarisi ve iç deklarasyonu ve Osmanlı zamanından izler taşıyan bu saray, Osmanlı zamanında yapılmış bir saraydır.

Atatürk’e dair hatıraları görmek isteyenlerin İstanbul gezilecek yerler listesine mutlaka almaları gereken bir adrestir.

Dolmabahçe Sarayına Nasıl Giderim?

Kadıköy Rıhtım’dan kalkan Beşiktaş vapuruyla Beşiktaş’a geldikten sonra 3 dakikalık bir yürüyüşle Dolmabahçe Sarayı‘na ulaşabilirsiniz. Kartal, Maltepe, Pendik, Tuzla taraflarından geliyorsanız Kadıköy-Kartal metrosuyla Kadıköy’e gelip rıhtımdan Beşiktaş vapuruna binerek Beşiktaş’a geldikten sonra 3 dakikalık bir yürüyüşle Dolmabahçe Sarayı‘na ulaşabilirsiniz.

Dolmabahçe Sarayı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Dolmabahçe Sarayı Müzesi’ne giriş ücreti 90 TL’dir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın.

14- Kuleli Askeri Lisesi

Kuleli Askeri Lisesi

Kuleli Asker Lisesi, Üsküdar Çengelköy Boğazı kıyısında yer alan askeri bir okuldur. Okulun amacı Türk Silahlı Kuvvetlerine mevcut subay ve Kara Harp Okuluna kaynak teşkil edecek öğrenci yetiştirmektir. Silahlı Kuvvetlerimizin subay adaylarını yetiştiren Kuleli Askerî Lisesi, 21 Eylül 1845 tarihinde “Mekteb-i  Fünun-u  İdadi” ismi ile Dolmabahçe Çinili Köşk’te öğretime açılmıştır.

Kuleli Askeri Lisesi, İstanbul’un mimari olarak önemli yapılarından biridir. Geceleri projektörle aydınlatılarak Boğaz’ın neredeyse her yerinden görülebilir hale gelen Kuleli Askeri Lisesi, 1872’den beri şehrin en dikkat çekici yapıları arasında bulunuyor.

İstanbul gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alması gereken Kuleli Asker Lisesi, ulaşımı kolay bir yerdir.

Kuleli Askeri Lisesine Nasıl Gidebilirim?

Üsküdar, Kadıköy, Kavacık ve de Beykoz istikametinden geçmekte olan otobüslere binip, Kuleli durağında inmeniz gerekmektedir. Otobüsler ise; 14M – 15 – 15F – 15H – 15M – 15KÇ – 15T – 15 ŞN – 15Y

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın. 

15- Safir Kule

Safir Kule

İstanbul’un en yüksek binası olan Safir Kule, İstanbul’a en yüksekten bakabileceğiniz yer olarak öne çıkıyor. Tam 66 katlı olan binanın yüksekliği 261 metre. Bir alışveriş merkezi ve rezidans olarak inşa edilen bina, Büyükdere Caddesi üzerinde, Çeliktepe’de yer alıyor.

İstanbul gezilecek yerler arasında mutlaka yer alması gereken Safir Kule, sunduğu manzarası ile büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

Binanın en üst katında yer alan seyir terası, heyecan verici yüksekliğiyle farklı bir İstanbul panoraması sunuyor. Saatte 20 km hızla giden asansörle Safir Seyir Terası’na çıkmak için cüzi bir ücret ödemeniz gerekiyor. Manzaranın tadını doyasıya çıkarmak isteyenler için terasta bir de kafe bulunuyor.

Safir Kule’ ye Nasıl Gidebilirim?

Metrobüs ile Zincirlikuyu durağında inip 4. Levent’e doğru giden birçok otobüs ya da minibüse binerek Safir Kule‘ye ulaşabilirsiniz.

Seyir Terası Giriş Ücreti Ne Kadar?

Seyir terasına giriş ücreti kişi başı ortalama 55 TL’dir.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın

16- Otağtepe Parkı

Otağtepe Parkı

İstanbul gezilecek yerler arasında olan ve panoramik İstanbul manzarası sunan bir diğer tepe, Beykoz Korusu içinde kalan Otağtepe Parkı. Hem Rumeli Hisarı’nı hem de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kadraja alarak muhteşem İstanbul fotoğrafları çekebileceğiniz bu parkta, hafta sonları uygun fiyatlarla serpme kahvaltı sunan birçok mekan bulunuyor.

Beykoz sırtlarında yer alan Otağtepe Parkı’nın resmi adı ise Fatih Korusu TEMA Vehbi Koç Doğal Külltür Merkezidir.

Otağtepe Parkı’na Nasıl Gidilir?

Otağtepe Parkı’na gitmek için Üsküdar’dan 15 M hatlı otobüse, Kadıköy’den 14 M hatlı otobüse binebilirsiniz.

Otağtepe Parkı Giriş Ücreti Ne Kadar?

Otağtepe Parkı‘na giriş ücretsizdir. Eğer özel aracınız ile gideceksiniz sadece otopark ücreti bulunmaktadır.

Google Haritada Görmek İçin Tıklayın

17-  Polonezköy Tabiat Parkı

Polonezköy Tabiat Parkı

1994 yılından bu yana bir doğa parkı statüsünde yer alan Polonezköy, İstanbul’un Beykoz ilçesinde yer almaktadır.

İstanbul gezilecek yerler arasında Polonezköy, tabiatı ile hayran bırakacak yerler arasındadır.

Anadolu yakasında yaşayanların sıklıkla zamanlarını değerlendirmek için tercih ettikleri bu doğa harikası yer, 3 bin hektarın üzerinde alana yayılan bir parktan oluşuyor.

Polonezköy Tabiat Parkı kapsamındaki tesislerin içinde Sülün-Keklik Üretme İstasyonu ve Geyik-Karaca Üretme İstasyonu  bulunması, zamanınızı değerlendirmek için ideal bir yer olmasını etkiliyor.

Polonezköy’e Nasıl Gidilir?

Polonezköy merkeze 4 km mesafedeki Cumhuriyet Köyüne gelen 137 no’lu Kavacık -Beykoz-Riva-Cumhuriyet Köyü belediye otobüsleri ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

haritaGoogle haritalarda aç

Beykoz Caddesi, Polonezköy, Beykoz, İstanbul

Açılış ve Kapanış Saatleri: 08.00-20.00

Giriş Ücreti Ne Kadar?

Otomobil Giriş Ücreti: 21 TL’dir.

18-  Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

Pembe Köşk, Sarı Köşk ve Beyaz Köşk olmak üzere üç yapıdan ve son derece geniş bir açık alandan oluşan Emirgan Korusu, İstanbul’un en gözde yerlerinden biridir.

Özellikle Lale Festivali zamanlarında İstanbul’da gezilecek yerler listesine alınması gereken Emirgan Korusu, rengarenk çiçeklerin yer aldığı harikulade yerlerden biridir.

Emirgan Korusu’na Nasıl Gidilir?

22, 25A, 25E, 29Ş, 40B, 41C, 42T, EL2 nolu İETT otobüsleri ile Emirgan Korusu’na gidebilirsiniz.

Google haritalarda aç

Reşitpaşa Mahallesi, Emirgan Sokak, Sarıyer, İstanbul

07.00-22.00 (Köşklerin açılış saati farklılık gösterebilir.)

telefon(0212) 229 50 37

Web Sitesi

19- Gözdağı Korusu

Gözdağı Korusu

Anadolu yakasında gezilecek yerler arasında mutlaka listenize almanız gereken yerlerden biri de Gözdağı Korusu.

Marmara Denizi, Yalova, Büyükada ve Kadıköy manzarasına hakim olan Gözdağı Korusu, Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir.

Pendik ilçesinde yer alan Gözdağı Korusu, hakim bir noktada yer aldığı için hem manzaranın tadını çıkartabilir hem de Gözdağı Korusu ve Sosyal Tesisleri’nden yararlanabilirsiniz.

Gözdağı Korusuna Nasıl Gidilir?

Gözdağı Sosyal Tesisleri yakınından geçen 132P, 132V, E-10, KM18 İETT otobüsleri ile kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Google haritalarda aç

Adres: Dumlupınar Mahallesi, Gözdağı Caddesi No:50, Pendik, İstanbul

Açılış Kapanış Saatleri: 08.30-23.00

444 10 34

Web Sitesi

20- Beykoz Korusu

Beykoz Korusu

İstanbul gezilecek yerler arasına mutlaka alınması gereken güzel yerlerden biri de Beykoz Korusu’dur.

Muazzam bir manzaraya sahip olmasına ek olarak 150 dönümlük alanla Boğaziçi’ndeki en büyük korulardan biri  olma özelliğine sahiptir.

Abraham Korusu olarak da bilinen yer; bünyesindeki mağaralar, havuzlar ve saray kalıntıları ile farklı bir etkinlik alternatifleri değerlendirebileceğiniz bu mükemmel yere, ailece gidebilirsiniz.

Beykoz Korusu’na Nasıl Gidilir?

121A, 136, 137, 15BK, 15D, 15TK, 15TY İEET otobüsleri, Beykoz Korusu yakınlarından geçmektedir.

Google haritalarda aç.

Adres: Gümüşsuyu Mahallesi, Kemerüstü Sokak, Beykoz, İstanbul

Açılış Kapanış Saatleri: 08.30-23.00/ Pazartesi kapalıdır.

Giriş ücretsiz

444 10 34

Web Sitesi

İstanbul gezilecek yerler listesi elbette bu kadar kısa değil. Çok daha görülmesi ve keşfedilmesi gereken yerlerin olduğunu söylememiz gerekiyor.

İstanbul Gezilecek Yerler İçin Kaç Gün Gerekli?

İstanbul gezilecek yerler için ne kadar süre ayırmanız gerektiği, kişisel tercihlerinize, ilgi alanlarınıza ve zamanınıza bağlı olarak değişebilir. Ancak genel olarak, İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için en az 3-4 gün önerilir.

İstanbul gezilecek yerler arasında Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Kapalıçarşı, Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi, Boğaz turu, Taksim Meydanı gibi önemli turistik noktalar bulunmaktadır. Ayrıca, lezzetli Türk mutfağından tatmak isterseniz, İstanbul’un çeşitli semtlerindeki restoranları da deneyebilirsiniz.

Eğer daha fazla zamanınız varsa, İstanbul’da bulunan diğer önemli yerleri de keşfedebilirsiniz, örneğin; Süleymaniye Camii, Yerebatan Sarnıcı, Chora Müzesi, İstiklal Caddesi, Eminönü Meydanı, Prens Adaları gibi.

Ancak unutmayın, İstanbul büyük bir şehir ve trafik sıkışıklığı yaşanabilen bir yer olduğundan, planlamalarınızı yaparken zamana ekstra tampon süreler eklemekte fayda vardır. İstanbul gezilecek yerleri lokasyon olarak farklı yerlerde olduğu için planlama yapmanız önemlidir.

İstanbul gezilecek yerler için ayrıca bir rehberden de hizmet alabilirsiniz. Yerel rehberlerle görüşerek İstanbul gezilecek yerler hakkında fikir edinebilir veya size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Böylelikle yapacağınız gezide İstanbul gezilecek yerler hakkında da fikir edinmiş olursunuz.

İstanbul’da Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken 10 MüzeMetrobüs ile Gezilecek Yerler
Yıldız Sarayı: Tarihi, Konumu ve Ulaşım Rehberi

SSS

Sultanahmet Camii'ni ziyaret etmek için en iyi zaman hangisidir?

Sultanahmet Camii, İstanbul’un en ikonik yapılarından biridir. En iyi zamanı genellikle sabah erken saatlerdir, çünkü kalabalık olmadan caminin güzelliğini daha iyi keşfedebilirsiniz.

Ayasofya Camii'ne nasıl gidilir?

Ayasofya Camii, Sultanahmet Meydanı’nda yer almaktadır. Toplu taşıma araçları kullanarak veya taksilerle kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca şehirdeki birçok tur firması tarafından düzenlenen turlara da katılabilirsiniz.

Kapalıçarşı'da ne satın alabilirim?

Kapalıçarşı, İstanbul’un en ünlü alışveriş merkezlerinden biridir. Burada takı, tekstil ürünleri, deri eşyalar, hediyelik eşyalar ve halılar gibi çeşitli ürünleri bulabilirsiniz.

Boğaz turu için en iyi zaman ne zaman?

Boğaz turu yapmak için en iyi zaman, genellikle yaz aylarıdır (Haziran-Ağustos). Bu dönemde hava sıcak ve güneşli olur, böylece Boğaz’ın güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Topkapı Sarayı'na nasıl gidilir?

Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii’nin yakınında yer almaktadır. Toplu taşıma araçları veya taksilerle kolayca ulaşabilirsiniz. Saraya giriş için ayrıca bir bilet almanız gerekmektedir.

İstiklal Caddesi'ndeki popüler mekanlar nelerdir?

İstiklal Caddesi, İstanbul’un en ünlü caddelerinden biridir ve birçok popüler mekana ev sahipliği yapar. Burada bulunan Galata Kulesi, Beyoğlu Balık Pazarı ve Fransız Sokak gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca, çeşitli restoranlar, kafeler ve mağazalar da bulunmaktadır.

Hangi müzeleri ziyaret etmeliyim?

İstanbul’da birçok müze bulunmaktadır. Bunlardan bazıları Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Arkeoloji Müzeleri, Pera Müzesi ve Rahmi Koç Müzesi’dir. Her biri farklı tarih ve sanat eserlerine ev sahipliği yapmaktadır.

Ne zaman Yerebatan Sarnıcı'nı ziyaret etmeliyim?

Yerebatan Sarnıcı, yıl boyunca ziyaret edilebilir. Ancak yaz aylarında sıcak hava nedeniyle serinlemek için popüler bir yerdir. Daha az kalabalık olması için sabah erken saatleri veya öğleden sonra tercih edebilirsiniz.

Hangi İstanbul semtlerini keşfetmeliyim?

İstanbul’da keşfedilecek birçok semt vardır. Sultanahmet, Taksim, Karaköy, Kadıköy, Beyoğlu ve Ortaköy gibi semtler şehrin farklı yönlerini ve kültürel atmosferini deneyimlemenizi sağlar.

Türk mutfağından hangi lezzetleri tatmalıyım?

İstanbul’da Türk mutfağının birçok harika yemeği bulunur. Kebap çeşitleri, baklava, börek, pide, lahmacun ve Türk çayı gibi lezzetleri denemelisiniz. Ayrıca balık ekmek ve simit gibi sokak lezzetlerini de tadabilirsiniz.

Editör Puanı
Bu yazıyı puanlamak için tıklayın!
[Toplam: 1 Ortalama: 5]
Yorumlar

  1. Ramazan dedi ki:

    Merhaba, makaleniz için teşekkürler! Ancak bence bazı yerler daha fazla ön plana çıkmayı hak ediyor, mesela Fenerbahçe Parkı. Orası hem huzurlu hem de muhteşem bir manzaraya sahip. Ayrıca, daha ucuza gidebileceğimiz alternatif yerler hakkında da bilgi vermeniz iyi olurdu.

  2. Selma dedi ki:

    Merhaba! İstanbul gezilecek yerler hakkında bu detaylı yazınız için teşekkür ederim. Ancak, yazıda bahsedilen yerlere özellikle yaz aylarında gittiğimde kalabalık ve aşırı sıcak gibi zorluklar yaşadım. Acaba bu yerleri ziyaret etmek için en uygun zaman ne zaman sizce? Ayrıca bazı yerlerin giriş ücretlerinin yüksek olduğunu düşünüyorum, yerli turistler için indirimli bilet seçenekleri var mı? Yine de bu güzel şehri gezmek her zaman zevkli!

  3. Eli̇f dedi ki:

    Çok güzel bir liste olmuş, ancak İstanbul’un bu kadar çok gezilecek yerine gittiğimizde, çoğu zaman trafik ve kalabalık yüzünden çok fazla gezemiyoruz. Peki, bu yerleri ziyaret etmek için en ideal zamanlar hangileri? Hangi günler daha az kalabalık? Bir öneriniz var mı?

Türkiye'nin en büyük lojistik platformu. Shobiya.com

Dji Drone Servisi www.djidroneservisi.com

Beylikdüzü Web Tasarım ve SEO Ajansı: Kaf Medya